Je lichaam hoort alles
wat je hoofd zegt
maar verzacht
wanneer je loslaat
en gaat stralen
wanneer je heelt

Ceremonie & Ritueel

Een nieuwe start maken, een ceremoniële healing ervaren of iets op gepaste wijze afsluiten. Samen geven we vorm aan een ceremonie die bij jou past.

Ceremonies brengen het heilige in ons allerdaagse leven en maken het voor ons mogelijk om tussen de materiële wereld en de onzichtbare wereld de krachten van het aardse, de elementen, het goddelijke en het universum te ontmoeten. Ceremonies helpen ons omgaan met veranderingen of het maken van een nieuwe start.

Ze kunnen helend zijn op fysiek, mentaal, energetisch of spiritueel niveau en ons helpen op een gepaste wijze iets te vieren of af te sluiten in ons leven.

Rituelen brengen structuur in ons levensritme. Ze verbinden ons met het spirituele en dragen bij aan mindfulnes en een gezonde lifestyle.

Bij Natuurwijze zijn de ceremonies en rituelen persoonlijk en individueel. Ze krijgen vorm vanuit het Druïdisme, dit heeft zijn wortels in de Keltische spiritualiteit.

We sloten mijn serie sessies af met een krachtig ritueel waar veel in terug kwam dat we (her)ontdekten en waarin we bezegelden wat ik meer aanwezig wil zien in mijn leven. Dit werkt nog altijd flink na en ook voel ik me nu een stuk zekerder van mezelf in dit alles.
- Pauline-

Hoe verloopt een ceremonie of ritueel?

We beginnen met een intake, een gesprek waarin je aangeeft waarom je graag een ceremonie of ritueel bij Natuurwijze wilt doen. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je:

 • Een periode in je leven energetisch wilt afsluiten.
 • Een nieuw begin wilt maken 
 • Een transitie doormaakt, een overgang naar een andere levensfase wilt markeren.  
 • Een energetische healing/ zegening wilt ontvangen. 
 • Voorouder werk wilt doen. 

Na de intake spreken we een datum af waarop de ceremonie of het ritueel gaat plaatsvinden. Een intake duurt ongeveer 60 minuten. 

Een ceremonie duurt ongeveer 3 uur. 
In deze 3 uur is er aandacht voor jouw intentie, de ceremonie/het ritueel en de afronding met een warme kruidenthee en iets te eten om weer volledig terug te keren in het hier en nu. 

Na ongeveer 2 weken hebben we telefonisch contact om een nabespreking te doen. 

Het was voor mij een waardevolle en fijne middag met een prachtig ritueel wat mij met nog meer vertrouwen de menopauze laat in gaan..
- Petra -

FAQ

Druïdisme of Druïderij is een filosofie en tegelijkertijd een spiritueel pad die gelooft in de heiligheid en bezieling van alles wat leeft.

Ik vind dit in de natuur en alles wat daarmee verbonden is: de stenen, het plantenrijk, dieren en mensen, maar ook de wijsheid van onze voorouders, de wijsheid van het land, het landschap en de elementen, het zichtbare en onzichtbare.

Ik geloof dat er meer is tussen hemel en aarde. En om hier woorden aan te geven maak ik gebruik van verhalen en metaforen die verbonden zijn met ons eigen land en het ritme in de seizoenen.

Ik gebruik technieken die je kunnen helpen bij het vinden van ‘Awen’ (magische- of goddelijke inspiratie) of om contact te maken met je diepere zelf, je intuïtie en je innerlijke stem.

In Druïdisme werk ik met met mindfullnes, meditatie, intern geleide processen, magie, ceremonie, op zoek naar heling, inspiratie en wijsheid.

Ja! Een Druïde maakt gebruik van rituelen, ceremonies en meditatie om naar een andere realiteit te reizen. Druïderij heeft zijn wortels in de Keltische spiritualiteit. In Druïderij zijn veel sjamanistische elementen verweven, met daarnaast magische, alchemistische en filosofische dimensies. 

Dit verschilt per persoon. Voor sommigen is een ceremonie emotioneel, terwijl de ander een diepe vredige rust ervaart. Tijdens ceremonies en rituelen werkt Natuurwijze op fysiek, mentaal, energetisch en spiritueel niveau. Hierbij wordt de grens tussen je innerlijke wereld en de fysieke wereld dunner en wordt de wereld van het zichtbare met het onzichtbare verbonden. 
Afhankelijk van wat er gemanifesteerd wordt in een ritueel kan dit nog heel lang doorwerken. 

Het is raadzaam om op de dag van de ceremonie of het ritueel niets anders te plannen en andere afspraken te verplaatsen. 
Zorg dat je voldoende tijd neemt om alles te laten bezinken. 

Nee! 
Tijdens een ritueel of ceremonie van Natuurwijze wordt geen gebruik gemaakt van cacao, ayahuasca of bewustzijnsverruimende paddo’s of kruiden.

Een ceremonie of ritueel is soms minder geschikt wanneer je een psychiatrische diagnose hebt of wanneer je hulp ontvangt vanuit de GGZ voor een psychiatrische stoornis, of hiervoor medicatie gebruikt. 
Tijdens een intake brengen jouw persoonlijke situatie in kaart en wordt duidelijk of een ceremonie of ritueel iets voor jou kan betekenen. 

Een ceremonie of ritueel kan binnen of buiten plaatsvinden. 

 • Meestal op een mooie plek in de natuur
 • Bij slecht weer in de ruimte van Natuurwijze, die speciaal voor de ceremonie wordt ingericht.
 • Op locatie: de reiskosten die Natuurwijze maakt komen bij het bedrag van de ceremonie. De locatie kosten zijn voor jou zelf. 

Dat kan wanneer het gaat om een initiatie/transitie van een individu en dit met de groep wordt gevierd. Denk aan een overgangs rite van een levensfase zoals:

 • meisje naar vrouw
 • van jonge vrouw naar moeder
 • van moeder naar wijze vrouw
 • van wijze vrouw naar crone. 

Contact

  Scroll naar boven