Van binnenuit oplossingen leren vinden

Zodat je kunt groeien en genezen

Stel je eens voor wat het je oplevert om precies te weten waar jouw gezondheidsklacht vandaan komt.
En wat je er aan kunt doen om het de volgende keer te voorkomen?

Net als het zelf herstellend vermogen van de mens beschikt iedereen over eigen wijsheid. We zijn immers allemaal ervaringsdeskundige van ons eigen leven. En als geen ander weten we diep van binnen wat we echt nodig hebben. Als coach help ik je om deze wijsheid te vertalen naar woorden, beelden en gevoelens. Als fytotherepeut luister ik goed naar je hulpvraag en geef ik je advies over gebruik van kruiden, die je ondersteunen bij je herstel.

Juist wanneer je ergens tegenaan loopt en niet verder kunt, of wanneer je verhinderd wordt om je doel te bereiken, helpt het om inzicht te krijgen in wat het is wat je tegenhoudt. Dit geldt voor zowel mentale als lichamelijke klachten.
Tijdens de consulten laat ik je ontdekken je wat je nodig hebt om de hindernis te overbruggen en je doel te bereiken. Je krijgt toegang tot je eigen wijsheid en kracht. Dit houdt in dat je van binnenuit je oplossing leert vinden en je van binnenuit kunt ontwikkelen en genezen. Hierbij is de natuur een onuitputtelijke inspiratiebron.

Weet je hoe belangrijk het is voor je gezondheid als je op op een veilige manier gebruik kunt maken van kruiden in combinatie met medicijnen?
Ik heb diverse opleidingen gevolgd om je een professioneel en persoonlijk gezondheidsadvies te kunnen geven. Bij een consult ontvang je van mij een persoonlijk advies wat is afgestemd op jouw manier van leven, zodat je kunt helen op natuurlijke wijze.

Stress & Burnout

Je ervaart veel stress of hebt een burnout? Ontvang advies en leer meer rust en ontspanning te creëren en te kiezen voor datgene waar je energie van krijgt.

Hormoon advies

Burnout, stress, vermoeidheid, menstruatieklachten, niet lekker in je vel zitten? Een gebalanceerde hormoonhuishouding kan helpen deze klachten te verminderen. Ontvang advies en coaching.

Overgangsfasen

Fysieke of mentale klachten waarvoor geen duidelijke oorzaak te vinden is kunnen veroorzaakt worden door een verandering in levensfase, lichamelijke ontwikkeling en mentale groei. Ontvang coaching en advies om deze levensgebeurtenissen een goede plek te kunnen geven.

Jezelf mogen zijn

Je weet heel goed wat anderen van je verwachten maar je wilt het liefst gewoon jezelf zijn? Leer ruimte voor jezelf creëren en je plek in te nemen op een manier die helemaal bij jou past.

Afrekenen met emoties uit het verleden

Je wilt graag een volgende stap nemen in je leven maar emoties uit je verleden houden je tegen? Leer je innerlijke ervaringen zo te veranderen dat je er niet langer door wordt gehinderd maar moeiteloos verder kunt om je doel te bereiken.

Alles begint met het maken van een eerste stap

Maak een afspraak en ontvang een gratis intake op een consult.

€99

90 minuten

 • Inclusief Gratis Intake
 • Gezondheidscheck
 • Algemeen Gezondheids Advies en/of Coaching
 • Globaal Lifestyle Advies en/of Coaching
 • Praktijk/ Internet Consult

€445

5 x 90 minuten

 • €50 korting op totaal bedrag
 • Inclusief Gratis Intake
 • Uitgebreide Gezondheidsanalyse
 • Uitgebreid Kruidenadvies en/of Coaching
 • Persoonlijk Lifestyle Advies en/of Coaching
 • Praktijk consult

€67

60 minuten

Antwoord op vragen over:

 • Inzicht in nieuwe mogelijkheden
 • Gebruik en (Bij)Werking van Kruiden
 • Kruiden & Medicijnen
 • Praktijk/ Internet Consult

Veel gestelde vragen

Fytotherapie is de geneeskunst van kruiden.
Onze hedendaagse medicatie heeft zijn oorsprong in kruiden en planten met een helende werking.
Hoe mooi is het om geneeskracht te vinden in de natuur waarbij alles nog in pure onbewerkte vorm aanwezig is en dit gebruikt mag worden om te herstellen van een aandoening of ziekte.
De planten, bomen en struiken om ons heen werden van al oudsher gebruikt om te genezen. Kruidengeneeskunst is vandaag de dag wetenschappelijk onderbouwt en heet fytotherapie, van het Griekse phyto, wat plant betekend.

Bij fytotherapie worden kruiden nauwkeurig afgestemd op het individu, de intensiteit van de klacht, de leefstijl en de reguliere medicatie die iemand neemt. Het is een holistische vorm van geneeskunde. Dat wil zeggen dat met alle aandacht wordt gekeken naar het totaalbeeld: Lichaam ziel en geest.
Het lichaam kan ziek worden door verschillende invloeden, hierdoor verminderd de weerstand waardoor ziektes meer kans krijgen. Op holistisch energetisch niveau kan onze ziel of psyche ervaringen meedragen uit het verleden die een genezingsproces in de weg staat. De behandelingen bij Natuurwijze zijn gericht op een holistische energetische manier van genezen. De wijze waarop iemand met een ziekte omgaat is van grote invloed om te kunnen herstellen.
Door aandacht te schenken aan dit totaalbeeld wordt het zelf herstellend vermogen onder invloed van kruiden geactiveerd en is de kans op volledig herstel het grootst.

Je leert verantwoording nemen voor je eigen gezondheid. De kruiden die worden voorgeschreven helpen je bij dit proces.

Net als het zelf herstellend vermogen beschikt iedereen over eigen wijsheid. Dit zijn ervaringen die je in de loop van je leven hebt opgedaan. Al deze ervaringen en eigen verworven kennis draag je bij je in je lichaam ziel en geest.
Wanneer je ergens tegenaan loopt en niet verder kunt, of wanneer je verhinderd wordt om je doel te bereiken helpt het om inzicht te krijgen in wat het is wat je tegenhoudt. Tijdens coachingssessie bij Natuurwijze ontdek je wat je nodig hebt om de hindernis te overbruggen en je doel te bereiken. Je krijgt toegang tot je eigen wijsheid. Dit houdt in dat je van binnenuit je oplossing leert vinden en je van binnenuit kunt ontwikkelen. Hierbij is de natuur een onuitputtelijke inspiratiebron.

Natuurcoaching betekend dat de natuur actief wordt betrokken in de coachingsgesprekken. Zo geeft de natuur ons talloze metaforen en kun je zelf een oplossing vinden door iets in de natuur te bestuderen of te ervaren. 
Zo is Gift From Nature een persoonlijk cadeau wat je ontvangt van de natuur zodat het je nog beter lukt om je doel te halen.

De coachingssessies worden al wandelend gegeven in de natuur. Door te wandelen zet je letterlijk dingen in beweging, zowel fysiek als mentaal. Je maakt niet alleen stappen met je lichaam, maar ook mentaal zorgt wandelen er voor dat je inzichten krijgt en stappen zet die je dichter bij je doel brengen.

Natuurwijze coached op basis van NLP. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de effecten van Neuro Linguïstisch Programmeren vergelijkbaar zijn met die van gevestigde therapievormen zoals de cognitieve gedragstherapie. Het geeft positieve resultaten bij PTSS en verbeterd de kwaliteit van leven bij psychosociale klachten. 

Als cliënt ontvang je een gratis intake wanneer je een afspraak maakt voor een kruidenconsult. 
Deze intake is gratis en duurt ongeveer 20 minuten.

Het doel van deze intake is om elkaar beter te leren kennen. Wie ben jij? Wie is Aukje? Hoe gaat een consult? Jij mag tijdens de intake bepalen of je een klik met mij hebt en of je advies van mij wilt ontvangen. 
Ik vind het van belang om op de hoogte te zijn van jouw wensen en verwachtingen voordat ik verder ga met een een consult. Wat is voor jou belangrijk? En waar gaat het jou om als je komt voor advies? Na dit gesprek mag jij aangeven of je verder wilt met een consult.

 • De gezondheidsklacht en hulpvraag waar je voor komt
 • Secundaire gezondheidsklachten; wat is er nog meer aan de hand?
 • Medicijngebruik, andere therapieën
 • Voeding
 • Balans tussen ontspanning en inspanning
 • Bewegen
 • Hoe je kruiden praktisch inzet voor het genezingsproces
 • Welk doel je voor ogen hebt; Wat wil je wel?

Per 1 januari 2018 heeft Natuurwijze besloten niet langer te worden vergoedt door zorgverzekeraars.
De praktijk wees uit dat 9 van de 10 cliënten geen gebruik maakt van vergoeding vanuit de aanvullende alternatieve zorgverzekering.
Bij Natuurwijze staat de hulpvraag van de cliënt altijd centraal en niet de steeds veranderende regels die worden voorgeschreven door de zorgverzekeraars, waardoor verwarring ontstaat in de behandelvormen.
Natuurwijze voldoet echter aan alle criteria, opleidingsnormen, kwaliteitsnormen en privacynormen die passen binnen de complementaire zorg en is aangesloten bij het Collectief Alternatief Therapeuten (CAT).

Om een goed gezondheidsadvies te kunnen geven wil ik je graag in het echt zien. Net zoals je een afspraak maakt bij een huisarts of een specialist in het ziekenhuis, kan ik een goed advies geven als ik je heb gezien. Je bent van harte welkom in de praktijk van Natuurwijze. 

Er zijn uitzonderingen waarbij ik een gezondheidsadvies kan geven zonder dat je naar de praktijk hoeft te komen. Ik geef dan een gezondheids advies via Skype of Zoom. Dit heet een internet consult. Bij het maken van een afspraak kan ik bepalen of je gezonheidsvraag geschikt is voor een internet consult of toch een praktijk consult. 

Op verzoek kan een consult plaats vinden bij jou thuis. Hiervoor worden dan extra kosten in rekening gebracht. Denk hierbij aan reiskosten. Deze kunnen niet worden gedeclareerd.

Een internet consult verloopt via Skype of Zoom. Bij het maken van een afspraak krijg je antwoord of je hulpvraag geschikt is voor een internet consult of dat het toch beter is om naar de praktijk te komen. Is je hulpvraag geschikt voor een internet consult? Dan betaal je voorafgaand aan het internet consult via iDeal. Je logt in op Skype of Zoom op de afgesproken tijd en zorgt dat je een probleemloze internetverbinding hebt. 

Ben je op zoek naar een combinatie van Fytotherapie EN Natuurcoaching? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

"De gesprekken hebben me goed gedaan. Ook de kruiden brengen de nodige rust in mijn hoofd en lijf, waardoor ik de achterliggende oorzaken (onder meer stress en het moeten leren aanvoelen van mijn grenzen) kan leren onderkennen en aanpakken."
Vrouw 27
Vermoeidheid, Stress
"Het advies en de kruiden helpen over het algemeen heel goed bij mijn klachten van de premenopauze. Ik voelde me vaak afwezig of had mijn hoofd er niet bij, wat nu een enorm verschil maakt."
Vrouw 40
Pre-Menopauze
"Het was fijn om te merken dat ze volledig wilde weten wat mijn klachten waren! Ik ben op Aukje haar advies een kruidentinctuur gaan gebruiken! Dit middel heeft mij geholpen niet alleen met mijn ADHD problemen, maar ook andere klachten aangepakt!"
Vrouw 36
ADHD
"Ik heb nu meer vertrouwen in en acceptatie van mijzelf en bewustwording van de wondere wereld die zich in mijn hoofd en lichaam afspeelt. Met name de wisselwerking daarvan."
Vrouw 43
Hormonale klachten, Angst

T 06 4894 1640