crone cursus
De wijze vrouw in het seizoen van de overgang

De wijze vrouw in het seizoen van de overgang

een (online) jaar programma voor vrouwen, met wijsheid, inzichten, kruiden, rituelen en transformatie.​

In deze cursus leer je welke veranderingen allemaal horen bij deze levensfase. Stap voor stap ontdek je hoe je juist in deze periode goed voor jezelf leert zorgen, maar ook hoe je naar jezelf leert kijken door de ogen van wijze vrouw.
Het is een transformerend proces waar vele vrouwen je in voor gingen. Mijn doel is om je dit bewust te laten doen aan de hand van het leven in het ritme van de seizoenen. 
Als vrouw word je geboren in een nieuwe levensfase en net als bij je allereerste geboorte hier op aarde is dat voor iedereen een eigen verhaal.

Wat ik je aanbied zijn 7 modules die stuk voor stuk weer verdeeld zijn in een aantal lessen. In elk van deze lessen wordt een deel van je innerlijke wereld of de wereld om je heen belicht, met steeds een stukje meer kennis over de menopauze, gezondheid, kruiden en oefeningen en spiritualiteit.

De menopauze is een transitie, een inwijding waarin je wordt geboren in de tweede helft van jouw leven.

Je kunt er tegen vechten, vluchten, bevriezen of…. het omarmen en hierdoor in je kracht komen te staan.
Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is investeren in jezelf. Dit doe je door te onderzoeken, door veranderingen toe te (durven) laten,
Door te leren luisteren naar je lichaam. Door tijd vrij te maken deze transformatie te laten plaatsvinden.
Wanneer je niks doet, overkomt het je allemaal en zou je de mooie boodschap zomaar kunnen missen, wanneer je doorgaat met de drukte van de dag. 

Want hoe zou het je leven veranderen als je er achter komt dat wat jij nu ervaart een diepe verborgen boodschap bevat?
De gehele overgang en de menopauze willen jou iets duidelijk maken. Het is een mega grote verandering in je zijn, een transitie, een nieuwe levensfase.

De menopauze ontwaakt in ons een diepe spirituele kracht die ons verbindt met onze oorspronkelijke roeping.

Ik neem je mee op onderzoek. Stap voor stap begeleid ik je op het pad om jezelf (opnieuw) te leren kennen en je nieuwe spirituele status als Wijze vrouw en Crone in te nemen.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor vrouwen die merken dat hun menstruatie cyclus veranderd en last krijgen van kwaaltjes en gezondheidsklachten op fysiek en mentaal gebied, kenmerkend voor de overgang. Dit kan zijn als je bijna 40 bent, maar ook wanneer je bijna 50 bent of ouder.

Wanneer je menstruatie nog niet is gestopt kun je wel degelijk in de overgang zitten. Veel vrouwen voelen zich aan het begin van de overgang niet gehoord door hun huisarts wanneer het gaat om stemmingswisselingen, veranderingen in je cyclus of opvliegers. Deze cursus geeft jou inzicht in deze periode vóór de echte menopauze, maar geeft je ook handvatten voor je gezondheid en de dieper liggende boodshap wanneer je al bent gestopt met bloeden.
 Ook bij een hysterectomie. De emotionele en lichamelijke gevolgen van deze operatie worden door de reguliere medische zorg nog niet erkent. 
Deze cursus reikt kruiden aan die je kunt gebruiken en leert jou de spirituele waarde van je nieuwe vruchtbaarheid wanneer je na de menopauze, de pauze van een jaar en een dag, de draad weer oppakt en verder gaat op je pad. 

Je leert wanneer de tijd van de Crone echt komt en wat de energie van de Matriarch, de Wijze vrouw inhoudt. Uiteindelijk ervaar je hoe dit past in het ritme van de seizoenen en leer je het toepassen in je eigen leven. 

Online, in je eigen tempo of live cursus in een groep bij Natuurwijze

Online Cursus

Het online programma is te volgen via de cursusomgeving van Natuurwijze via pc, tablet en telefoon. Hier kun je op je eigen tempo de lessen schriftelijk volgen, ondersteund met audio. 

Deze cursus bevat:

 • 7 modules met totaal 28 lessen
 • De gehele cursus is in audio, inclusief meditaties en visualisaties
 • Bezinningsvragen en opdrachten, om de lesstof eigen te maken
 • Persoonlijke coaching sessie: Een 1 op 1 sessie waarbij je  persoonlijk gerichte informatie ontvangt over het gebruik van kruiden of beste aanpak voor je welzijn.
 • inspirerende links, tips en mogelijkheden tot verder onderzoek.
 • certificaat

Aan de hand van het ritme in de seizoenen neem ik je online mee in de wereld van de overgang door het vertellen van verhalen, het delen van kennis, maar ook via rituelen en meditaties. In de cursus ontvang je huiswerkopdrachten die je op allerlei manieren kunt uitvoeren. Je leert hoe je kruiden kunt gebruiken om je lichaam en geest in deze periode te ondersteunen.
Je werkt zelfstandig en in je eigen tempo.
Bij deze cursus ontvang je 1 live sessie van 60 minuten waarin je inzicht krijgt in hoe je jouw overgangsklachten het beste kunt behandelen.
Aan het einde ontvang je een prachtig certificaat welke je status als wijze vrouw bevestigd op weg naar je kroning als Crone.

Dit heb je bereikt aan het einde van de cursus
 • Je weet wat de overgang inhoudt en wat je kunt verwachten in je lichaam, maar ook in de jaren die gaan komen.
 • Je hebt handvatten om je levensstijl te optimaliseren zodat je in de menopauze goed voor jezelf kunt zorgen.
 • Je hebt kennis van gezonde voeding en kruiden die ondersteunend tijdens de overgang
 • Je bent in staat de juiste keuzes voor jezelf te maken in deze periode van je leven, op fysiek, mentaal en spiritueel niveau
 • Je hebt toegang tot de wijze vrouw in jezelf 

7 Modules met totaal 28 lessen,
online, onbeperkt toegang

€75 per module

of in €479, wanneer je in 1x betaald.

Live cursus in groep

Cursusdagen 2022: 16 september, 21 oktober, 25 november. 
Verder in 2023: 13 januari, 17 februari, 24 maart en 21 april. 
Tijd: 10:00u – 16:30u. Cursusdagen 2023 volgen!

Deze Cursus bevat:

 • 7 bijeenkomsten van 10:00u – 16:30u in de ruimte van Natuurwijze
 • kleine groep cursisten, minimaal 4 maximaal 6.
 • Volledige toegang tot de online cursus met huiswerkopdrachten
 • Live oefeningen, meditaties en visualisaties.
 • Wandelingen waarbij je kruiden leert herkennen en verwerken
 • Leren maken van eigen kruidenproducten
 • Live ervaringen uitwisselen en van elkaar leren
 • Bezinningsvragen en opdrachten, om de lesstof eigen te maken
 • Persoonlijke coaching sessie: Een 1 op 1 sessie waarbij je persoonlijk gerichte informatie ontvangt over het gebruik van kruiden of beste aanpak voor je welzijn.
 • inspirerende links, tips en mogelijkheden tot verder onderzoek.
 • Ritueel: ontmoeting met de Crone in jezelf
 • certificaat

Aan de hand van het ritme in de seizoenen neem ik je live mee in de wereld van de overgang door het vertellen van verhalen, het delen van kennis, maar ook via rituelen en meditaties. In de cursus ontvang je huiswerkopdrachten die je op allerlei manieren kunt uitvoeren. Je leert hoe je kruiden kunt gebruiken om je lichaam en geest in deze periode te ondersteunen.
Deze lessen volg je 1x per maand in de cursusruimte van Natuurwijze in Maarn (Utrecht).
Bij deze cursus ontvang je ook 1 privé sessie van 60 minuten waarin je inzicht krijgt in hoe je jouw overgangsklachten het beste kunt behandelen.
Aan het einde ontvang je een prachtig certificaat welke je status als wijze vrouw bevestigd op weg naar je kroning als Crone.

Dit heb je bereikt aan het einde van de cursus
 • Je weet wat de overgang inhoudt en wat je kunt verwachten in je lichaam, maar ook in de jaren die gaan komen.
 • Je hebt handvatten om je levensstijl te optimaliseren zodat je in de menopauze goed voor jezelf kunt zorgen.
 • Je hebt kennis van gezonde voeding en kruiden die ondersteunend tijdens de overgang
 • Je bent in staat de juiste keuzes voor jezelf te maken in deze periode van je leven, op fysiek, mentaal en spiritueel niveau
 • Je hebt toegang tot de wijze vrouw in jezelf

7 live ontmoetingen in cursusgroep
 + online omgeving 

€145 per module

of €997, wanneer je in 1x betaald.

Hoe het online werkt

Je maakt een account aan bij Natuurwijze wanneer je deze cursus koopt. 
Je kunt starten wanneer je wilt.  
Via de online cursus omgeving van Natuurwijze kun je de lessen volgen in schrift en audio. Deze zijn gemakkelijk toegankelijk via pc, tablet en je mobiele telefoon. 

De Cursus bestaat uit 7 Modules, van elk 4 lessen. Dit zijn 28 lessen in totaal.
Deze cursus is zo opgezet, dat je ongeveer 1 les per week doet. Neem voor het lezen van de lesstof en het doen van de opdrachten minimaal 1 dagdeel: een ochtend, een middag of een avond. De eerste Module is direct beschikbaar zodat je van start kunt gaan. Daarna krijg je iedere maand toegang tot de volgende module. Voor iedere volgende module ontvang je elke keer een reminder via email.

Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat die, je initiatie als Crone markeert in de astrologische kalender. Een bijzonder document welke helemaal is afgestemd op de planetenstand tijdens jouw geboorte hier op aarde. 

©2022-Aukje Natuurwijze

Het gezicht achter deze cursus

Mijn naam is Aukje Bor-Stokroos.
Vanuit mijn eigen overgangsklachten ben ik op zoek gegaan naar genezing en verklaringen waarom ik als vrouw ervaar wat ik ervaar in de overgangsjaren. Ik ontdekte dat het niets te maken heeft met ziekte, maar alles met een indrukwekkende metamorfose.
 

Met meer dan 20 jaar ervaring in het organiseren van workshops en activiteiten, maar ook vanuit mijn achtergrond als fytotherapeut, natuurccoach en druïde heb ik deze online cursus geschreven.
Ik heb erg veel plezier beleefd aan het vormgeven, het onderzoeken en het vertalen naar een makkelijk toegankelijk programma die een rijke aanvulling is voor het beleven van deze bijzondere periode in een vrouwenleven.

Hartelijke groet, 
Aukje

Contact

Heb je vragen? Wil je graag iets kwijt over jouw ervaring in de overgang? Of wil je graag als eerste aanmelden voor de live cursus, stuur me dan een bericht  via onderstaand formulier en je krijgt persoonlijk antwoord.