001
13 heilige nachten
online cursus – 24 lessen

Vier het einde van het jaar anders

ontvang inzichten en bewustwording in de tijd tussen de tijden

De Heilige Nachten van december, de Rooknachten, de Moedernachten en de tijd tussen de tijden
zijn oude benamingen voor een heilige tijd die valt aan het einde van het jaar.
Het zijn dagen en nachten waarop de sluier tussen de werelden dun is.
Een tijd om naar binnen te keren en transformerend werk te doen. 

Je doelen voor het komende jaar worden helder

Zou je willen dat het vieren van Kerst een bijzondere ervaring is? Wil je het oude jaar afsluiten met een mooi ritueel? En zou je je doelen voor het komende jaar helder willen hebben?
Dan is deze cursus helemaal voor jou gemaakt.

Doordat de wereld om ons heen enorm is veranderd, zijn we vergeten hoe het is om in deze periode van het jaar bezig te zijn met droomwerk, je intuïtie en het innerlijk weten. En juist tijdens de Heilige Nachten zijn deze heel sterk aanwezig. Ik heb het over de laatste week van december en de eerste week van januari.
De cursus “13 Heilige Nachten” is bedoeld als spirituele verdieping. Met de oefeningen heb je een tool in handen om bewuster te worden en je meer voor te bereiden  op taken en doelen die je hebt voor het komende jaar. 

Deze worden dankzij deze schriftelijke cursus helder.
Op jouw eigen tijd maak je opdrachten en vind je alles wat je hiervoor nodig hebt in de online cursus omgeving van 13 Heilige Nachten.

In 24 lessen, waarvan je er elke dag 2 volgt, neem je de in de ochtend een half uurtje om je dromen op te schrijven en in de avond tijd om transformerend werk te doen. Het cursuswerk is zo opgezet dat je dit volledig zelfstandig kunt doen. 
Dit levert je rust op, minder stress, meer ontspanning en een mogelijkheid om te reflecteren en identificeren wat jij echt belangrijk vindt. 
Jouw dromen leer je in deze 13 Heilige nachten analyseren, zodat je er een waardevolle boodschap uit kunt halen die volgens sommigen zelfs een voorspellend karakter heeft.

©2020-Aukje Natuurwijze

Een reis met rituelen, visualisatie en meditatie

Na het afscheid van de zon, volgt er een reis door het donker en kom je in allerlei gebieden van je leven, maar ook in “dromenland”. Hier ontmoet je jezelf, maar ook je voorouders, om uiteindelijk in nieuwe vorm de geboorte van de zo(o)n mee te maken als begin van het nieuwe jaar. Tijdens deze reis reik ik je rituelen, visualisatie- en meditatie opdrachten aan, maar ook creatieve opdrachten die je uit kunt voeren in een journal.

Syllabus

De syllabus is na aanmelding direct downloadbaar. Dit zijn 32 pagina’s met kleurrijke foto’s verhalen en handige tips om de cursus goed te kunnen volgen. Er wordt aandacht besteedt aan:

 • Historie
 • Kelten
 • Germanen
 • Moedernacht
 • Rooknachten
 • Lichtfeesten
 • De geschiedenis vanuit het christendom
 • Olav Asteson
 • Donker en duisternis
 • Ochtend en avond ritueel
 • Je ontvangt een lange lijst met rookkruiden
 • Droomdagboek 
 • Visualisatie en Meditatie technieken

Cursus opzet

De cursus opdrachten, rituelen en visualisatie opdrachten staan in een online cursus omgeving die alleen toegankelijk is met naam en wachtwoord.
Via een besloten FB groep kun je je ervaringen delen en mij ontmoeten.
Verder werk je zelfstandig aan een journal die een overzicht geeft van jouw innerlijke reis. 
 13 Heilige Nachten is een schriftelijke cursus die je in alle rust en stilte kunt volgen.

Welkomstpakketje

Voorafgaand aan de cursus ontvang je via de post een klein welkomstpakketje waarin je verschillende rookruiken vindt, die je helpen om te starten.

Meld je nu aan!

en maak een keuze uit een datum om te starten

vanaf 19 december
De tijd waarop vermoedelijk de oude Germanen de Moedernachten/Rooknachten vierden.

24 december
De tijd tussen Kerst en Drie Koningen.

30 december
De Yue tijd volgens de maankalender

De inhoud van de cursus is voor alle data hetzelfde.

Wat betaal je voor deze cursus?

€4,13

 Per les
(dit is minder dan een smaakvolle beker afhaalkoffie.)

-€15,-

E A R L Y  B I R D  K O R T I N G  
Op de totaalprijs, tot 12 december 2020.

©2020-Aukje Natuurwijze

Het gezicht achter deze cursus

Toen ik een aantal jaren geleden het boek, de 12 Heilige Nachten van Frans Lutters las, werd ik gefascineerd door de tijd tussen de tijden. Maar ik had verwacht dat het meer een leidraad zou geven hoe je stap voor stap deze nachten kon beleven. Dus ging ik zelf op zoek, deed onderzoek, sprak mensen, las boeken, ging zelf de ervaring aan en putte uit de verscheidenheid aan opleidingen en bijscholingen die ik in de afgelopen 12 jaar heb gevolgd.

Met 20 jaar ervaring in het organiseren van workshops en activiteiten, maar ook vanuit mijn achtergrond als fytotherapeut, natuurccoach en druïde heb ik deze online cursus geschreven.
Ik heb erg veel plezier beleefd aan het vormgeven, het onderzoeken en het vertalen naar een makkelijk toegankelijke cursus die een rijke aanvulling is voor het beleven van de decembermaand.

Hartelijke groet,