derde advent

Derde advent, over licht, kruiden en intuïtie

Leven met de seizoenen

Dit jaar wil ik bewust de Advent periode beleven, om stil te staan bij deze tijd van het jaar, om nog bewuster te leven met de seizoenen, om aandacht te schenken aan de geboorte van het licht.
Ik kies hierbij om elementen uit de antroposofie te gebruiken en dit aan te vullen met de kennis uit de klassieke fytotherapie en mooie wijsheid van verschillende bronnen.
In deze reeks van 4, deze week de 3e adventzondag.

Door me te verdiepen in advent, lukt het me deze periode te begrijpen vanuit de basis. Het is fijn om nog meer te genieten van de donkere dagen omdat het juist de bedoeling is om bij jezelf naar binnen te gaan. Cocoonen noemen we dit…. Ik gebruik deze tijd voor introspectie en deel met jou mijn kennis in deze blogserie.

Derde Advent zondag

Derde advent is het licht van de dieren.
Als de aarde rijk is aan mineralen, biedt dit de mogelijkheid voor planten om te groeien wanneer het licht is teruggekeerd. Planten zijn voeding voor de dieren. Dieren hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van de mens. Ze geven ons warmte, kleding, voeding (eiwitten) en gezelschap.
Dieren leven vanuit hun instinct. In de winter houden sommige een winterslaap, insecten trekken zich terug in een schuilplekje en een deel van de vogels vliegt naar warmere gebieden. Dieren wachten ook ieder jaar op de terugkomst van het licht: wanneer de zon weer gaat stijgen bouwen vogels pas een nest. En bij de eerste warme lente dag ontwaken de insecten.
Laat deze adventzondag het innerlijke licht schijnen op je gevoel, je intuïtie, je instinct. Wat drijft je? Soms kun je ergens een onderbuik gevoel over hebben. Luister je daar dan naar? Wat doe je in een ongemakkelijke situatie? Vechten, vluchten of verstijven?
Door in het hier en nu te komen kom je heel dicht bij je intuïtie, je gevoel. Dit bewust worden van het “zijn” in het hier en nu en het mogen zijn wie je bent is de basis voor een gezond lichaam.

De combinatie van Sinaasappel, Kruidnagel, Kaneel en Den (of Spar) geeft een heerlijke geur als je dit in een olie verdampertje verwarmt. Gebruik een combinatie van gedroogde en verse kruiden of Etherische olie. De geur is verwarmend, rustgevend, lucht zuiverend. Je komt uit je hoofd in je lijf.

Alles gaat beter als je hulp vraagt

Niet iedereen is dol op deze donkere dagen rondom de kerst. Deze periode is vaak een opsomming van het afgelopen jaar, de stress is hoog en het kan voelen alsof je gefaald hebt. Dan is het moeilijk om naar binnen te gaan en alleen te zijn met je gevoelens. Als fytotherapeut en natuurcoach bied ik je hulp aan bij het omgaan met gevoelens. Je leert je innerlijke ervaringen zo veranderen dat je in alle rust kunt genieten van het hier en nu. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Delen