Eerste Advent; over licht, kruiden en mineralen

Leven met de seizoenen

Dit jaar wil ik bewust de Advent periode beleven, om stil te staan bij deze tijd van het jaar, om nog bewuster te leven met de seizoenen, om aandacht te schenken aan de geboorte van het licht.
Ik kies hierbij om elementen uit de antroposofie te gebruiken en dit aan te vullen met de kennis uit de klassieke fytotherapie en mooie elementen van verschillende bronnen.
In deze reeks van 4, deze week de 1e adventzondag.

Door me te verdiepen in advent, lukt het me deze periode te begrijpen vanuit de basis. Het is fijn om nog meer te genieten van de donkere dagen omdat het juist de bedoeling is om bij jezelf naar binnen te gaan. Cocoonen noemen we dit…. Ik gebruik deze tijd voor introspectie.

Eerste Advent Zondag

Het eerste licht van advent is hier: 1e advent zondag.
Het licht van mineralen en het licht wat naar binnen schijnt.
Mineralen helpen ons helen in de basis van onze gezondheid. Ze voeden onze botten en energie. En deze energie is nodig voor het komende jaar. Het licht naar binnen laten schijnen betekend dat het goed is om deze periode naar binnen te keren, je jaar te overdenken, daarvan te leren en je alvast voor te bereiden op een nieuw begin.
Mineraal stenen worden al eeuwen gebruikt voor geneeskracht. Zoek voor deze week een speciale steen uit en draag het bij je. Drink een kopje mineraalrijke kruidenthee om je basisenergie te voeden. Bijvoorbeeld Brandnetel (Urtica urens), Heermoes (Equisetum arvense), of Schaafstro (Equisetum heymale).

Alles gaat beter als je hulp vraagt

Niet iedereen is dol op deze donkere dagen rondom de kerst. Deze periode is vaak een opsomming van het afgelopen jaar, de stress is hoog en het kan voelen alsof je gefaald hebt. Dan is het moeilijk om naar binnen te gaan en alleen te zijn met je gevoelens. Als fytotherapeut en natuurcoach bied ik je hulp aan om nieuwe ideeën vorm te geven en afscheid te nemen van gedachtes die je groei beperken. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.
[btnsx id=”228″]

Delen