Maak kennis met de Online Cursus bij Natuurwijze

Op je eigen tijd, in je eigen omgeving, op je eigen tempo.

Jaarfeesten en Seizoenskruiden

Wil jij meer weten van de natuur en de jaarfeesten die daarbij horen?
Wil je meer ritme vinden in je leven?
Wil je meer rust, ontspanning en genieten van de seizoenen?

In maart 2019 presenteer ik hier een gloednieuwe cursus waarbij ik je stap voor stap leer om je eigen weg te leren gaan als het gaat om natuurlijk leven en hoe je het ritme kunt vieren van het jaar. In deze praktische cursus doorlopen we samen de vier seizoenen. Je leert welke feesten hierbij horen vanuit het paganisme, het christendom en de antroposofie en hoe je hier zelf vorm aan geeft.
Je leert over kruiden en bomen, wat je er mee kunt en hoe deze een rol spelen in het seizoen waarin ze groeien. Ieder seizoen heeft zijn eigen kruiden, hoogtepunten, bijzonderheden en markeringsdagen. Dit geeft een ritme aan voor het jaar.

Creativiteit heeft een grote plek in deze online cursus, net als bewustwording, het vieren van bijzondere dagen, de kruiden en de online community waarbij je in contact kunt komen met de andere cursisten om je ervaringen te delen. 

Het jaar rond in je eigen tempo

In een heel jaar leer je over de maanden, de seizoenen, de kruiden en de feesten. In een online omgeving kun je in je eigen tijd de cursus volgen en de opdrachten maken. 
Aan het einde van de cursus houd je (levens lang) toegang tot je online omgeving. En dat betekend dat je er ook langer over mag doen dan een jaar. Helemaal op je eigen tempo dus.

Het maakt niet uit waar je woont, het maakt niet uit wanneer je de lessen volgt. Jij bepaald het tempo en hoeveel tijd je er aan besteedt. Heerlijk toch?

Voor wie?

Vind je het lastig om een ritme te vinden in het jaar en de seizoenen? Ben je in de winter moe en vind je pas weer motivatie als de eerste krokussen staan te bloeien? Voel je de melancholie aan het einde van de herfst?
Of wil je bewust het jaar beleven en meer weten welk feest je wanneer viert? Dan is deze cursus voor jou!

“Pas toen ik begreep hoe het ritme van het jaar een grote invloed heeft op hoe we ons voelen, begreep ik ook waarom ik me anders voel in de zomer dan in de winter. Nu ik begrijp hoe het zit, voel ik me ook een stuk beter”

In deze cursus krijg je handvatten om structuur te vinden in het jaar en de seizoenen. Je leert hoe je de jaarfeesten vorm kunt geven vanuit 3 verschillende spirituele stromingen. Je ontvangt algemeen advies voor gezondheid, passend bij de maand.

Wat leer je?

  • De invloed van  de seizoenen  op ons ritme en ons leven
  • Het vieren van de feesten vanuit het paganisme, het christendom en de antroposofie
  • De kruiden die horen bij het seizoen en hun betekenis
  • Per maand leer je wat er bloeit en wat je kunt oogsten om te eten
  • Aandacht schenken aan je gezondheid in relatie tot de seizoenen

Halverwege iedere maand, zo rond de 15e, ontvang je lesstof voor de aankomende maand. De informatie die je hier ontvangt is een stuk uitgebreider dan de blogpostjes die ik hier al eerder over schreef. Uiteraard met foto’s en filmpjes die ik persoonlijk voor je maakte.
Iedere maand, op een vaste tijd hebben we live contact via een besloten Facebook groep. En natuurlijk ben ik in de tussentijd gewoon bereikbaar voor vragen en antwoorden.

Deze cursus start in maart 2019
Je kunt je alvast inschrijven!

Een heel jaar lang leven in het ritme van de natuur. Iedere maand een aantal lessen die je op je eigen tempo kunt maken. 
Volg deze online cursus voor €349, dit is minder dan €30 per maand.