©2019 - Aukje Bor-Stokroos, Natuurwijze

Over Natuurwijze

Mijn naam is

Aukje Bor-Stokroos

Ik ben een Natuurwijze

De natuur is mijn voeding, mijn medicijn en inspiratie. Met al mijn namen ben ik verbonden aan datgene waar mijn passie ligt en waar ik goed in ben.

Ik ben een gediplomeerd fytotherapeut (kruidengeneeskundige), met een achtergrond in de pedagogiek. Naast de Medische- en Psychosociale Basis kennis deed ik tal van bijscholingen op het gebied van mentale- en fysieke gezondheid. Ik ben een gecertificeerd NLP Master-practitioner en bewandel het pad van de Druïde, waarbij ik aangesloten ben bij de Druïden orde OBOD.

Ik houd enorm van de natuur, maar ook van historie en oude ambachten. In 2000 startte ik mijn eerste bedrijfje, waar ik in opdracht decorschilderingen maakte en historische kleding voor reenactors, buidsparen en bands. Ik werkte uitsluitend met natuurlijke materialen.
In die periode leerde ik het verven met plantenkleurstoffen en de ambacht van het weven en wolvilten, maar gaf hierin ook workshops en individuele lessen met de natuur als inspiratie.
Deze oude ambachten brachten me bij de geneeskracht van kruiden. In 2008 ben ik hiervoor een kruidenvakopleiding  gaan volgen. Al snel verzorgde ik kruidenwandelingen en workshops.
Na mijn diplomering startte ik met kruidenconsulten en werkte ik een tijd als registertherapeut.
In 2021 ben ik mij meer gaan richten op onderwijs en online trainingen, omdat ik het belangrijk vindt mijn kennis over te dragen aan anderen. 

Ik maak mensen graag bewust van het idee dat zorgen voor jezelf even belangrijk is als zorgen voor de aarde. Het een kan niet zonder het ander.

Ik geloof dat we als mens verantwoordelijk zijn voor onze eigen gezondheid, ons geluk, ons welbevinden en dat we verantwoording dragen voor de omgeving waarin we wonen, maar vooral voor moeder aarde als geheel. Gezondheid en welzijn start in een omgeving waar ruimte is voor rust, vrijheid en natuur, waar Veriditas, Nwyfre, Chi, Ki of Prana* kan stromen.

Luisteren met alle zintuigen, analyseren, verbindingen leggen waar dat onmogelijk lijkt en deze in jouw woorden aan je teruggeven, daar ligt mijn talent en mijn passie.
In mijn werk zoek ik naar mogelijkheden om je in aanraking te laten komen met je eigen kern en van daaruit jouw overtuigingen, je identiteit en jouw plek in het grotere geheel. Hierin spelen bewust worden van je eigen handelen en jouw plek in de natuur een betekenisvolle rol. Mijn uitgangspunt is altijd het leven in het ritme van de seizoenen. Omdat de natuur zoveel wijsheid heeft gestopt in een cyclus die in alle aspecten van “ons zijn” is terug te vinden.

*Veriditas, de Goddelijke genezende kracht van de natuur, overgedragen van planten (en bomen) op mensen. Hildegard von Bingen. 
Nwyfre  (vanuit de Druïderij) betekend levensenergie die in elk van ons aanwezig is., net als de Chi, Ki of Prana. 

Foto banner: Stonehenge UK en Castle Ewen (Fairy Glen) Skye, Schotland