"Ik maak mensen graag bewust van het idee dat zorgen voor jezelf even belangrijk is als zorgen voor de aarde. Het een kan niet zonder het ander".
Mijn naam is

Aukje Bor-Stokroos

Ik ben een Natuurwijze.

De natuur is mijn voeding, mijn medicijn en inspiratie.
Met al mijn namen ben ik verbonden aan datgene waar mijn passie ligt en waar ik goed in ben.

©2023-Aukje Natuurwijze

Ik ben een gediplomeerd fytotherapeut (kruidengeneeskundige), met een achtergrond in de pedagogiek/agogiek. Naast de Medische- en Psychosociale Basis kennis (HO) deed ik tal van bijscholingen op het gebied van mentale- en fysieke gezondheid. Ik ben een gecertificeerd NLP Master-practitioner (IEP) en bewandel het pad van de Druïde, waarbij ik aangesloten ben bij de Druïden orde OBOD.
Na mijn diplomering in 2011 werkte ik een tijd als registertherapeut. In 2021 ben ik mij gaan ook richten op onderwijs en online cursussen, omdat ik het belangrijk vindt mijn kennis over te dragen aan anderen.

Dat overdragen van kennis is voor mij breder dan alleen de kruiden en welke invloed deze hebben op onze gezondheid. Mijn liefde voor onze geschiedenis, onze zingeving en rituelen maar ook mijn kennis van oude ambachten en gebruiken zorgen ervoor dat mijn werk heel compleet is en alle aspecten van ons leven belicht, waardoor je zowel door te doen als door te ervaren leert transformeren naar wie jij wilt zijn. 

Ik maak mensen graag bewust van het idee dat zorgen voor jezelf even belangrijk is als zorgen voor de aarde. Het een kan niet zonder het ander.

Daarnaast geloof ik dat we als mens verantwoordelijk zijn voor onze eigen gezondheid, ons geluk, ons welbevinden en dat we verantwoording dragen voor de omgeving waarin we wonen, maar vooral voor moeder aarde als geheel. Gezondheid en welzijn start in je eigen directe omgeving waar je ruimte creëert voor rust, vrijheid en natuur, waar Veriditas, Nwyfre, Chi, Ki of Prana* kan stromen.

Luisteren met alle zintuigen, analyseren, verbindingen leggen waar dat onmogelijk lijkt en deze in jouw woorden aan je teruggeven, daar ligt mijn talent en mijn passie.
In mijn werk zoek ik naar mogelijkheden om je in aanraking te laten komen met je eigen kern en van daaruit jouw overtuigingen, je identiteit en jouw plek in het grotere geheel. Hierin spelen bewust worden van je eigen handelen en jouw plek in de natuur een betekenisvolle rol. Mijn uitgangspunt is het leven in het ritme van de seizoenen. Omdat de natuur zoveel wijsheid heeft gestopt in een cyclus die in alle aspecten van “ons zijn” is terug te vinden.

*Veriditas, de Goddelijke genezende kracht van de natuur, overgedragen van planten (en bomen) op mensen. Hildegard von Bingen. 
Nwyfre  (vanuit de Druïderij) betekend levensenergie die in elk van ons aanwezig is., net als de Chi, Ki of Prana. 

Foto banner: Stonehenge UK