©2019 - Aukje Bor-Stokroos, Natuurwijze

recensies

natuurwijze
"Geen rollercoaster meer maar doorontwikkelen"

“Aukje had op Instagram een berichtje geplaatst over werken met draken. Ik had/heb een hele andere ervaring met draken dan hoe dit in dit berichtje omschreven werd. Dit maakte mij nieuwsgierig. Graag wilde ik onderzoeken, wat draken voor mij konde betekenen.
De afgelopen jaren zijn best een rollercoaster geweest waarin ik een aantal flinke je leven op zijn kop zittende beslissingen heb gemaakt. Ik wil me graag door ontwikkelen, maar niet meer door plaats te nemen in een rollercoaster. Ik wilde weten hoe draken me hierbij konden helpen. Met name omdat draken voor mij staan voor transformatie.
Na dit uitgelegd te hebben aan Aukje zijn we achter haar praktijk gaan wandelen. In dit stuk bos staan ook veel vuurdoorns. Aukje wist te vertellen dat deze plant ook staat voor transformatie.
Op een gegeven moment kwamen we op een plek met veel eikenbomen. Hier heb ik contact kunnen leggen met de eerste draak. Een vuurdraak. Terwijl ik dit deed was er in het bos om me heen veel gekraak te horen. Toen we weer weg liepen van deze plek lag er een grote tak over het pad naar de plek waar wij gewerkt hebben. Heel bijzonder.
Later kwamen we op een plek die meer open was en waar veel dennenbomen stonden. Hier heb ik nog een draak ontmoet. Een luchtdraak.
Gedurende de sessie lukte het me vrij makkelijk om contact te leggen. Aukje was eigenlijk alleen de initiator. Ik vertelde Aukje dat als ik met iemand ben dit me inderdaad vaak makkelijk lukt. Deze persoon fungeert dan als een soort schild/filter voor mij. Echter eenmaal alleen lukt het me niet/nauwelijks omdat ik dit filter mis. (Ik kan alles wat ik dan ervaar niet filteren)
We hebben het toen nog een tijdje over de connectie die aartsengel Michael heeft met draken gehad. Ik heb thuis een orakel set van de aartsengelen. Hier zitten 3 kaarten van Michael in. Thuis heb ik die set er bij gepakt omdat ik antwoord op die filter vraag zocht. Prompt trek ik de enigste kaart waar Michael met een schild op staat. M.a.w. ik kan/mag zijn schild gebruiken als filter. Sindsdien lukt het me veel makkelijker. En ik heb twee draken die me helpen in mijn transformatie proces. Geen rollercoaster meer maar wel doorontwikkelen”. – Ellen –

natuurwijze
"Ze faciliteert, helpt helder maken en ontzorgt je
zodat jij je op je eigen proces kunt richten".
“In het afgelopen jaar was ik op pad met Aukje. Of eigenlijk was ik op zoek naar het begin van mijn nieuwe pad. Dat kon ik in mijn eentje al zolang niet vinden. Aukje hielp me mijn weg te vinden door me te ondersteunen bij het ontwarren van zaken die me hinderden mijn pad te zien en ook door als getuige te luisteren naar hoe ik op dat kruispunt terecht gekomen was. We herontdekten delen van mijzelf die ik onderweg naar dit punt kwijtgeraakt was en nieuwe aspecten. Aukje is een goede luisteraar die je grenzen respecteert, maar je vriendelijk helpt verder te lopen als je daar klaar voor bent. We sloten mijn serie sessies af met een krachtig ritueel waar veel in terug kwam dat we (her)ontdekten en waarin we bezegelden wat ik meer aanwezig wil zien in mijn leven. Dit werkt nog altijd flink na en ook voel ik me nu een stuk zekerder van mezelf in dit alles. Dit werkt nu nog na. Aukje is niet je wegwijzer, maar ze helpt je jouw wegwijzer te vinden en vorm te geven. Ze faciliteert, helpt helder maken en ontzorgt je zodat jij je op je eigen proces kunt richten. Ben je klaar voor het avontuur?” – Pauline –
natuurwijze
"ik voelde me in alle opzichten in goede handen"

“Aukje en Marijke (stagiaire aanwezig bij sessie) gaven me vanaf minuut 1 het gevoel dat ik gehoord en gezien werd. Vanuit een (op mij overkomend als) holistische visie voerden we een gesprek over in welke richting het voor mij persoonlijk gezocht moest worden. Ook de intake met Aukje en de evaluatie over de voortgang en eventuele aanpassingen waren heel zorgvuldig en warm. Kortom, ik voelde me in alle opzichten in goede handen en de kruiden en de bloesemremedie die ik erbij nam, waren een schot in de roos”. – Ija – 

Recensies 2011-2020

Werkzaam als registertherapeut Fytotherapie (kruidengeneeskundige) en Natuurcoach

natuurwijze
"Aukje coacht met haar hart maar beschikt tevens over een grote kennis en wijsheid wat haar in staat stelt maatwerk te leveren tot op de millimeter".

“Bij Aukje van Natuurwijze heb ik precies het duwtje in de rug gekregen om mij door een lastig stukje leven heen te helpen.
Ik heb het als een verademing ervaren hulpverlening te mogen ontvangen die gericht was op het mij in mijn eigen kracht plaatsen en mij enkel te helpen zien dat de oplossingen allang in mij zaten zonder dat ik ooit het gevoel heb gehad eigen regie te verliezen.
Aukje coacht met haar hart maar beschikt tevens over een grote kennis en wijsheid wat haar in staat stelt maatwerk te leveren tot op de millimeter.
Ik beveel haar van harte aan.” -E-

natuurwijze
"Aukje schreef een zalf voor, en de wond was binnen 2 dagen dicht"

“Persoonlijk, warm, natuurlijk, en kijkt naar een passende oplossing voor een probleem. Bijvoorbeeld een snijwond na operatie die na 4 weken nog niet dicht was, en waar de specialist geen oplossing voor had. Aukje schreef een zalf voor, en de wond was binnen 2 dagen dicht. Heel erg fijn !”- M- 

natuurwijze
"Ik kan echt zeggen dat ik zo blij ben dat ze mij geholpen heeft!"

“Aukje hielp mij om beter grenzen aan te geven en ook met name te ontspannen, beter kunnen slapen en mezelf te zijn!  Ik heb inmiddels heel wat gesprekken met Aukje gehad; en ik kan echt zeggen dat ik zo blij ben dat ze mij geholpen heeft! In de gesprekken die ik met Aukje had nam ze altijd uitgebreid de tijd om te weten te komen hoe het lichamelijk en geestelijk en sociaal met mij ging! Het complete plaatje dus! Ze heeft mij al die tijd zoveel goede adviezen, tips gegeven! Heel helder en bruikbaar! Ik heb die tips ter harte kunnen nemen en ben enorm dankbaar dat ik hierdoor veranderen kon..en ik stukken beter in mijn vel zit!”  – I-

natuurwijze
"Het is niet alleen dat Aukje naar het gehele plaatje kijkt, en aan de hand daarvan een kruidenadvies geeft. Ze gaf me ook het gevoel dat ik niet zo onzeker hoef te zijn, maar ook mag vertrouwen op mijn/ons gevoel."

“Een klein poosje geleden maakte ik een afspraak met Aukje, samen met onze zoon. We hebben beide een genetische afwijking waardoor we een veel te hoog cholesterol aanmaken… Omdat ik geloof dat de natuur ook heel veel voor je lichaam kan doen, hoopte ik samen met Aukje een goede ondersteuning hiervoor te vinden… Het viel mij op dat ze veel inhoudelijk doorvraagt, waardoor ze meer inzicht kan krijgen in ons leven, en in ons hele zijn (het gehele plaatje). Na een paar maanden was er de halfjaarlijkse bloedtest bij de kinderarts. En…..de kinderarts bleef maar doorvragen. Welke supplementen nam hij!! Toen ik vertelde dat dit nog steeds dezelfde supplementen waren en ik iets had veranderd aan mijn voeding, was ze verbaasd en vertelde daarna heel blij dat zijn cholesterolwaarden en triglyceriden behoorlijk gezakt waren. Inmiddels ben ik zelf al 2 bloedtesten verder en ook bij mij zijn mijn cholesterolwaarden sterk gedaald. De internist heeft onze medicatie verlaagd…. Dat is dus ook wat ik heb gemerkt, en wat ik heel fijn vindt aan het kruidenconsult.
Het is niet alleen dat Aukje naar het gehele plaatje kijkt, en aan de hand daarvan een kruidenadvies geeft. Ze gaf me ook het gevoel dat ik niet zo onzeker hoef te zijn, maar ook mag vertrouwen op mijn/ons gevoel.
Ik weet zeker dat dit heel belangrijk is in dit hele verhaal. Dat je naar je lichaam luistert, is een heel belangrijk onderdeel van het kruidenadvies”.  -M- 

natuurwijze
"Door vragen te stellen over mij als persoon en mijn leven, kreeg zij niet alleen helder wat de oorzaak was van mijn klachten, maar maakte ook dat ik mij in mijn klachten serieus genomen voelde".

“De kruiden slaan goed aan, ze brengen de nodige rust in mijn hoofd en lijf, waardoor ik de achterliggende oorzaken (onder meer stress en het moeten leren aanvoelen van mijn grenzen) kan leren onderkennen en aanpakken. De vragen tijdens het consult en de telefoongesprekken waren duidelijk en brachten goed inzicht in de situatie. Het gesprek heb ik als rustig en comfortabel ervaren.
Een kruidenconsult bij Aukje beveel ik aan omdat zij vragen stelt die verder gaan dan de directe klacht(en) en kijkt naar het ‘hele plaatje’. Door vragen te stellen over mij als persoon en mijn leven, kreeg zij niet alleen helder wat de oorzaak was van mijn klachten, maar maakte ook dat ik mij in mijn klachten serieus genomen voelde. Komt bij dat het advies bij mij werkt; ik ben herstellende en als ik klachten op voel komen, weet ik ze te plaatsen en (erger) te voorkomen. Vandaar dat ik een consult bij Aukje al bij verschillende mensen heb aangeraden”. – R-

natuurwijze
"Ik zou een consult bij Aukje zeker bij anderen aanbevelen, door het goede en weloverwogen advies wat ze geeft voor kruiden en de tijd die ze in het consult steekt".

“Het advies en de kruiden helpen over het algemeen heel goed bij mijn klachten van de premenopauze….Ik ben echt heel blij met het advies en het consult wat ik heb gehad bij Aukje. Ze stelt goede vragen, vraagt ook door en ik vond het niet moeilijk om over gevoelige zaken te praten met haar. De sfeer was goed en ontspannen tijdens het consult. Wat ik ook heel prettig vind zijn de nabesprekingen, die na een tijdje gehouden worden, waarbij Aukje vraagt hoe de kruiden werken, of er nog dingen zijn. Ook met vragen n.a.v. het consult mag ik haar gewoon mailen. Ik zou een consult bij Aukje zeker bij anderen aanbevelen, door het goede en weloverwogen advies wat ze geeft voor kruiden en de tijd die ze in het consult steekt.” -D-

natuurwijze
"Fijn om zo’n follow-up te hebben, we werden goed begeleid"

Ik ben erg blij dat ik een kruidenconsult bij Aukje heb gedaan. Mijn 5 maanden oude dochter had last van eczeem en volgens de huisarts was een hormoonzalf de enige oplossing voor deze kwaal. Mijn man en ik hadden hierbij geen prettig gevoel en wilden voor een natuurlijke oplossing gaan. Een afspraak met Aukje was snel gemaakt. Ze luisterde aandachtig naar ons verhaal en stelde veel vragen om een zo helder mogelijk beeld te krijgen. Ze keek verder dan de kwaal alleen. Dat wekte vertrouwen bij ons. Mijn dochter kreeg een kruiden(huid)olie voorgeschreven en daarnaast kregen we ook nog aanvullende adviezen voor huidverzorging en voeding. Het advies hebben we opgevolgd en wat was het fijn om te zien dat haar huid al snel rustiger werd en de jeuk minder. We hebben de olie consequent gesmeerd tot de huid helemaal rustig en zacht was. Met Aukje hebben we nog een paar keer contact gehad over hoe het ging met onze dochter. Fijn om zo’n follow-up te hebben, we werden goed begeleid. Bij een controle bij de arts, werd er ook door haar vastgesteld dat de huid zich weer helemaal hersteld had … en dat zonder de hormoonzalf!” -E-

natuurwijze
"Ik kan een kruidenconsult bij Aukje aanbevelen omdat Aukje kundig is en erg goed kan luisteren. Ik heb de gesprekken die we hebben gehad als erg prettig ervaren en tevens hebben de kruiden die Aukje voorgeschreven heeft erg goed geholpen"

“De kruiden die ik voor geschreven heb gekregen van Aukje hebben voor mij een positieve uitwerking. Zowel lichamelijk als geestelijk. Lichamelijk: Ik heb astma, en deze klachten zijn door het gebruik van de kruiden die ik heb voorgeschreven gekregen erg verminderd. Ik heb zolang ik de kruiden gebruik geen medicijnen hoeven te gebruiken voor mijn astma. Wat ik natuurlijk erg prettig vind…. Ik kan een kruidenconsult bij Aukje aanbevelen omdat Aukje kundig is en erg goed kan luisteren. Ik heb de gesprekken die we hebben gehad als erg prettig ervaren en tevens hebben de kruiden die Aukje voorgeschreven heeft erg goed geholpen”. -B-

natuurwijze
"Haar huid herstelde er namelijk zo enthousiast op dat ze bang was van de week niets meer te kunnen laten zien aan de dermatoloog 😉 "

“Even een klein lof bericht aan Aukje op deze prachtige wintermiddag! Gisteren heb ik mijn vriendin weer gezien en gesproken. Haar huid (pijnlijke en jeukende huiduitslag) is aanzienlijk rustiger dan de afgelopen weken nu ze de door jou aangeraden olie is gaan gebruiken. Nadat ik het die eerste keer bij haar had ingemasseerd zag je de omgevingshuid binnen 5 minuten bijtrekken qua kleur en ook haar gezicht werd meteen aanzienlijk rustiger voor het oog. Ze heeft zelf de olie de ochtend en de avond daarop nog weer ingesmeerd en heeft daarna de keuze gemaakt om voor nu even te stoppen met smeren. Haar huid herstelde er namelijk zo enthousiast op dat ze bang was van de week niets meer te kunnen laten zien aan de dermatoloog 😉 Thnk you sooo much lieve Aukje! Voor al je bijzondere kennis en je liefdevolle hart waarmee je het deelt.” -A-