Toverhazelaar: in beweging komen en vitaliteit ervaren

“Kom maar in beweging en voel hoe dit je vrijheid en vitaliteit geeft”

Dit is de periode dat de toverhazelaar weer in bloei staat. Ik vind ze zo prachtig!
En ieder jaar rond deze tijd zie ik in de natuur van die kleine aanwijzingen dat het weer tijd wordt om fysiek (meer) in beweging te komen.
Toverhazelaar is voor mij zo’n struik die deze beweging laat zien in de bloeiwijze: als vuurwerk, of zo’n feest toeter met slingers…, zo van “hup, in de benen”, maar dan met een vrolijke feestelijke aansporing.

In beweging komen (of meer aandacht geven aan fysieke beweging) is goed om het denken en het innerlijk werk van de afgelopen periode voorzichtig achter je te gaan laten. Vooral wanneer je het gevoel hebt dat je vast zit en er geen vooruitgang is in de situatie waarin je nu bent.
Fysiek in beweging komen is belangrijk als je last hebt van depressie of wanneer je je in een moeilijke periode van je leven bevindt. Bewegen helpt vast zittende emoties naar boven halen en verwerken (motion creates e-motion).
Het laat alles weer stromen. Het vergroot je gevoel van vrijheid en het verhoogt je vitaliteit. Starten met wandelen is het meest simpele en het minst moeilijke. Toverhazelaar spoort ons daarbij aan en zet ons in beweging met vrolijk feestelijke bloemen tijdens donkere dagen.
©2020-Aukje Natuurwijze

Betekenis van kruiden

Alle kruiden hebben voor ons een mooie boodschap. Ze vallen ons op op precies het juiste moment, om zo een mooie bewustwording in gang te zetten. Wanneer je nieuwsgierig bent naar deze betekenissen kun je je verdiepen in de mentale kant, of typologie van kruiden. Hier gebruik ik regelmatig het mooie deck van Marjanne Huising. (klik hier voor het deck).


Lees ook mijn blogpost over de geneeskracht van Toverhazelaar:
https://natuurwijze.nl/toverhazelaar-10toepassingen/

Scroll naar boven