Tweede advent; over licht, kruiden en stille tijd

Leven met de seizoenen

Dit jaar wil ik bewust de Advent periode beleven, om stil te staan bij deze tijd van het jaar, om nog bewuster te leven met de seizoenen, om aandacht te schenken aan de geboorte van het licht.
Ik kies hierbij om elementen uit de antroposofie te gebruiken en dit aan te vullen met de kennis uit de klassieke fytotherapie en mooie elementen van verschillende bronnen.
In deze reeks van 4, deze week de 2e adventzondag.

Tweede Advent zondag

Het licht van de 2e advent is van de planten, de bomen, de bloemen, de kruiden en gewassen. Wanneer er aarde is om in te groeien wat vochtig is en rijk aan mineralen (1e advent), kan het licht van de zon de aarde langzaam verwarmen om een zaadje te laten ontkiemen.
In deze periode kun je een stille tijd nemen om te bedenken welke zaadjes je wilt gaan planten in het volgende jaar. Zaadjes staan in de klassieke fytotherapie voor gedachten en ideeën.
En daarom is deze periode ideaal om dit 2e adventlicht opnieuw naar binnen te laten schijnen op de ideeën die je wilt ontwikkelen en afscheid te nemen van gedachtes die je groei beperken. Het is nog niet de tijd om te planten. De zon is immers nog niet aan het klimmen om zo de zaadjes te activeren in hun groei. Dit is nog steeds een droomtijd, een tijd om wensen te weven.

Kies voor verwarmende zadenthee, Anijs, Steranijs, Kardemom, Venkel, Karwij (ook lekker als mix).

Alles gaat beter als je hulp vraagt

Niet iedereen is dol op deze donkere dagen rondom de kerst. Deze periode is vaak een opsomming van het afgelopen jaar, de stress is hoog en het kan voelen alsof je gefaald hebt. Dan is het moeilijk om naar binnen te gaan en alleen te zijn met je gevoelens. Als fytotherapeut en natuurcoach bied ik je hulp aan om nieuwe ideeën vorm te geven en afscheid te nemen van gedachtes die je groei beperken. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Delen