Ontspannen, verbinden, leren en creativiteit

Maak kennis met Natuurwijze VILT

Wat zou je willen leren?

De een begint met het maken van een tas of een paar handschoenen, de ander verdiept zich liever in de kleuren, de vormen en de mogelijkheden van de wol. Merk maar wat jou het meeste aanspreekt.

Vilt Curus

Sluit aan bij een cursus vilten bij Natuurwijze. We beginnen bij de basis en werken toe naar een unieke tas waar allerlei technieken en elementen in verwerkt zitten. De cursus bestaat uit 6 avonden van 2,5 uur. Je word stap voor stap begeleid in het proces, krijgt handige tips en leert de fijne kneepjes van het vilten. 

Vilten voor groepen

Gezellig samen vilten met je vriendinnen, collega’s of je zussen, het kan bij Natuurwijze. 
In een middag of avond leer je in 3 uur de basistechnieken van het vilten of werk je gesamenlijk aan 1 project. 
Alles is aanwezig voor een gezellige worshop vol creativiteit.  
Je gaat naar huis met je werkstuk en genoeg kennis om zelfstandig verder te kunnen met vilten.

Vilt café

Kom vilten wanneer het jou uitkomt! Tijdens het vilt café bij Natuurwijze ga je aan de slag met overzichtelijke kleine viltprojecten en vilt je gezellig samen met anderen. 
Tijdens het viltcafé werk je zelfstandig en maak je gebruik van de gereedschappen in het atelier.
Een heel jaar lang kun je aansluiten op de donderdagavond wanneer jij dat wilt.

Viltlessen als coaching?

Ik ben een gecertificeerd coach.

Contact maken, aanvoelen,  afstemmen, benieuwd zijn, in beweging komen, luisteren en verbinden zijn ingrediënten voor een goed gesprek. Exact deze vermogens zijn nodig om van losse plukken wol vilt te maken. Ik geef privé lessen, waarbij ik je begeleid en coach met vilt als spiegel en leermeester. Ik je assertiviteit, vormgeven, kracht benutten en sturen. Dit creatieve ambachtelijke proces geeft je nieuwe inzichten waardoor het lukt antwoorden te vinden op je vragen en om een veranderingsproces op gang te helpen. 
Ben je benieuwd naar deze manier van coaching?  Ik vertel je graag wat de mogelijkheden zijn. 

Vilt workshop voor bedrijven

Met heel veel plezier verzorg ik een vilt avond of een middag binnen jouw bedrijf of organisatie. Denk aan een verdieping in creatieve vaardigheden voor jouw team: activiteitenbegeleiders, groepsbegeleiders of vrijwilligers. 
Vilten is een sensopatische activiteit die geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar en uitermate geschikt als creatieve therapie binnen de psychogeriatrie, somathiek, psychiatrie, gehandicaptenzorg en dagbesteding. Leer vilten aan bezoekers van je buurthuis, AZC of kinderen op je BSO. 
Ik vertel je graag wat je allemaal kunt leren.

Recensies

“Ik vond het fijn om in stilte te beginnen en met samen (onder begeleiding van Aukje) voor te bereiden op de workshop: hoofd uit en hart aan! De hele middag heb ik me in mijn element gevoeld, lekker bezig met handen en me laten leiden door mijn hart. Het resultaat is een mooie halsdoek die fantastische kleuren bevat. ”   – Tineke- 

Mijn naam is 

Aukje Bor-Stokroos

Vilten is voor mij synoniem aan verbinden. Ik houd van de prachtige zachte structuur. Keer op keer ben ik verwonderd over de kracht van de vezel en het rijke kleurenpalet wat voor iedere wolsoort uniek is.
Ik leerde de fijne kneepjes van het wolvilten van de Turkse vilt grootmeester Mehmet Girgic, modeontwerpster Sharit van der Meer (UK), fiber and textile artist Pam de Groot (AUS) en multimedia artist Andrea Graham (USA).

Verschillende jaren heb ik les gegeven in vilttechnieken en nog steeds, na meer dan 15 jaar ervaring is de geur van wol en olijfolie zo enorm vertrouwd en rustgevend. De kleuren en de textuur blijven me inspireren om contact te blijven maken met dit prachtige materiaal.