vilt

Ontspannen Verbinden Leren Creativiteit

Wat zou je willen leren?

De een begint met het maken van een tas of een paar handschoenen, de ander verdiept zich liever in de kleuren, de vormen en de mogelijkheden van de wol. Merk maar wat jou het meeste aanspreekt.

Natuurwijze verzorgd viltworkshops in verschillende vormen. Zo kun je aansluiten bij viltlessen, zelf een datum voortellen of individueel viltlessen volgen als coaching. 

Viltlessen als coaching?

Ik ben een gecertificeerd coach.

Contact maken, aanvoelen,  afstemmen, benieuwd zijn, in beweging komen, luisteren en verbinden zijn ingrediënten voor een goed gesprek. Exact deze vermogens zijn nodig om van losse plukken wol vilt te maken. Ik geef privé lessen, waarbij ik je begeleid en coach met vilt als spiegel en leermeester. Ik je assertiviteit, vormgeven, kracht benutten en sturen. Dit creatieve ambachtelijke proces geeft je nieuwe inzichten waardoor het lukt antwoorden te vinden op je vragen en om een veranderingsproces op gang te helpen. 
Ben je benieuwd naar deze manier van coaching?  Ik vertel je graag wat de mogelijkheden zijn. 

Vilt workshop voor bedrijven

Met heel veel plezier verzorg ik een vilt avond of een middag binnen jouw bedrijf of organisatie. Denk aan een verdieping in creatieve vaardigheden voor jouw team: activiteitenbegeleiders, groepsbegeleiders of vrijwilligers. 
Vilten is een sensopatische activiteit die geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar en uitermate geschikt als creatieve therapie binnen de psychogeriatrie, somathiek, psychiatrie, gehandicaptenzorg en dagbesteding. Leer vilten aan bezoekers van je buurthuis, AZC of kinderen op je BSO. 
Ik vertel je graag wat je allemaal kunt leren.

Recensies

“Ik vond het fijn om in stilte te beginnen en met samen (onder begeleiding van Aukje) voor te bereiden op de workshop: hoofd uit en hart aan! De hele middag heb ik me in mijn element gevoeld, lekker bezig met handen en me laten leiden door mijn hart. Het resultaat is een mooie halsdoek die fantastische kleuren bevat. ”   – Tineke- 

Mijn naam is 

Aukje Bor-Stokroos

Vilten is voor mij synoniem aan verbinden. Ik houd van de prachtige zachte structuur. Keer op keer ben ik verwonderd over de kracht van de vezel en het rijke kleurenpalet wat voor iedere wolsoort uniek is.
Ik leerde de fijne kneepjes van het wolvilten van de Turkse vilt grootmeester Mehmet Girgic, modeontwerpster Sharit van der Meer (UK), fiber and textile artist Pam de Groot (AUS) en multimedia artist Andrea Graham (USA).

Verschillende jaren heb ik les gegeven in vilttechnieken en nog steeds, na meer dan 15 jaar ervaring is de geur van wol en olijfzeep zo enorm vertrouwd en rustgevend. De kleuren en de textuur blijven me inspireren om contact te blijven maken met dit prachtige materiaal.

Contact