Eetbare #stoeptegelspleetplanten

Hoe ziet jouw bestrating er uit in je tuin?
Hier hebben we vorig jaar na de verbouwing alle straatstenen gerecycled en er een nieuw ontwerp van laten maken. Een hele zachte winter hebben plantjes zich kunnen nestelen tussen de spleten van de stenen. Zo ook deze Veldkers, die juist in deze periode bloeit. Een klein mooi eetbaar plantje die behoort tot de familie van de kruisbloemigen, maar tegenwoordig ook de hashtag #stoeptegelspleetplanten draagt.

Veldkers (en ook het Aziatische Veldkers) groeit het liefst tussen de stoeptegels of straatstenen. Als de bloemetjes zijn uitgebloeid verdwijnt het plantje zo weer tussen je straatstenen. Maar nu in deze vochtige periode kom je het vooral in de bebouwde kom tegen. Je hoeft niet ver te zoeken. Hier staat het gewoon tussen de straatstenen in de tuin.

Dit plantje is eetbaar. En zoals het bij de meeste kruisbloemigen het geval is, smaakt deze ook een beetje naar mosterd. Lekker in een salade, op een boterham met kaas, of, wanneer je er heel veel tussen je tegels hebt staan: een soepje. Wel even goed wassen voordat je ze verwerkt tot gerecht.
Veldkers is in deze periode van het jaar een dankbare bron van vitamine C.

Scroll naar boven