Vlinder metamorfose, het verhaal wat je jezelf vertelt

We kijken met zoveel bewondering naar vlinders dat we nauwelijks stilstaan bij het proces wat ze hebben doorgemaakt om vlinder te worden.

“Perhaps butterflies are proof that you can go through a great deal of darkness and yet become something beautiful”

Het verhaal van de vlinder is een bijzondere metamorfose wat gaat over overleven, bijna doodgaan en letterlijk worstelen om zich te bevrijden van de gevangenis waarin het zat. Je zou je kunnen afvragen of vlinders zich het stadium van rups en pop nog herinneren, of doen wij mensen dat alleen?

Welk verhaal vertel jij jezelf en anderen keer op keer? Is dit het verhaal van de rups, de pop of de vlinder? Welk verhaal geeft jou het meeste kracht?
De vlinder hoeft het stadium van rups en pop niet te vergeten. Deze stadia hebben immers geholpen om een vlinder te worden. Maar de kracht van de vlinder ligt in het schitteren en stralen en zijn wie het nu is. Een vlinder met de mentaliteit van rups of pop zou het niet overleven. Door te laten zien wie het nu is kan het schitteren en stralen en inspireren of misschien wel heerlijk rustig ontspannen drinken van de zoete nectar van bloemen.

Wil jij net als een vlinder je innerlijke ervaringen zo veranderen dat je het verhaal kunt vertellen wat jou kracht geeft? De metamorfose wordt gemakkelijker als je een doel hebt.
Lees hier meer over natuurcoaching

Scroll naar boven